06 70 630 9696
Készítés, javítás, szigetelés egy helyen!

Szúnyogháló

A szúnyogháló értékes és nagyon hasznos kiegészítője az árnyékolástechnikai eszközöknek. A szúnyogháló segítségével kívül tudjuk tartani a nem kívánatos rovarokat és az utcáról beszálló port is. 

Előnye, hogy könnyen és gyorsan beszerelhetőek és viszonylag olcsó megoldással megkímélhetjük magunkat a rovarok okozta kellemetlenségektől.

Szerkezetét tekintve két fajta áll vásárlóink rendelkezésére:

  • mobil szúnyogháló
  • fix szúnyogháló.

A mobil szúnyogháló kerete alumíniumból készül, melynek köszönhetően rendkívül időtálló. A háló anyaga üvegszállal erősített műanyag. Mozgatását tekintve a szúnyogháló fentről lefelé, vagyis vízszintesen mozgatható.

A szúnyogháló az ablak keretére teljes mértékben ráfekszik és mivel a lefutó rendszere szőrzettel van kitöltve, így ott sincs lehetősége a rovaroknak a lakásba jutniuk.
A szúnyogháló beszerelése történhet a redőny tokjába is, amely a redőnytől függetlenül mozgatható, ezáltal esztétikusabb megoldást kínál, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt mobil szúnyogháló.

A mobil szúnyoghálók egy speciális fajtája az oldalt mozgó szúnyogháló, amely főként erkély ajtók kedvelt eszköze. A nevéből adódóan a mozgatása oldalról törénik, és maga a szúnyogháló egy tokba csavarodik bele. Mozgása alul és felül egy sínben történik, amely szőrös betéttel ellátott. Nagy előnye, hogy igen kicsi helyen elfér, ezáltal nem akadályozza az erkélyen való mozgást. A szúnyogháló zárva tartását egy mágneszár biztosítja.

A szúnyoghálók szerkezetét tekintve egy másik nagy csoportja a fix szúnyogháló. Nevéből adódik, hogy az ablakra vagy ajtóra történő felszerelését követően nem mozgatható, ezért olyan ablakokra és ajtókra javasolt, amelynél nem okoz gondot, hogy ezt követően nem lehet kinyúlni, kimenni rajta. Ennek köszönhetően viszont a rovarokat tejes mértékben távol tartja.