06 70 630 9696
Készítés, javítás, szigetelés egy helyen!

Reluxa

A belső árnyékolók között az egyik legelterjedtebb az alumínium reluxa, amely bármilyen méretű ajtóra vagy ablakra felszerelhető. A lamella szélességét tekintve két méretben áll rendelkezésre: 16 mm és 25 mm.

A színválaszték rendkívül széles a reluxák tekintetében, így az árnyékolni kívánta szoba színeivel harmonizáló reluxát tud ügyfelünk választani.

A reluxa előnye, hogy a lamellák forgatásával szabályozható a fény mennyisége és iránya, akár teljesen kizárható a beáramló fény.

Működésüket tekintve is több lehetőség áll vásárlóink rendelkezésére. A gyöngyláncos és az üvegpálcás rendszerű. A gyöngyláncos kivitelezés esetén a lamellák forgatása és emelése egyetlen golyós zsinórral történik. Az üvegpálcás kivitelezés esetében a fenti mozgatások egy üvegpálca elforgatásával történik.

A reluxák szerelhetőek az ablak üveg elé, két üveg közé, illetve a tetőtéri ablakok esetén közvetlenül az ablak elé. Abban az esetben, ha a reluxa nem a két üveg közé, hanem az ablak elé kerül beszerelésre, akkor a reluxát egy úgynevezett feszítő zsinórral látjuk el, amely megakadályozza a reluxa lengését valamint a bukó ablak esetén követi az ablak dőlését.