06 70 630 9696
Készítés, javítás, szigetelés egy helyen!

Redőny

Műanyag redőny

Az egyik legkeresetebb és legnépszerűbb árnyékolástechnikai eszköz a műanyag redőny.

Előnye:

  • a könnyű kezelhetőség,
  • jó hő és hangszigetelő,
  • szinte bármilyen ablaktípusra felszerelhető,
  • széles színpalettán mozog.

A redőny tokja korrózió álló fémből készül, a lefutó rendszere műanyag, a redőny lécek dupla falú légréssel ellátott műanyagból készülnek. A redőny tengely rendszere golyócsapágyakon mozog, amely könnyebb mozgatást eredményez. A szerkezeti felépítésük miatt az olcsóbb árkategóriába tartoznak.

A redőnyök mozgatása manuálisan, gurtni vagy zsinorzat segítségével oldható meg, amelyet egy begyűjtő automata fog egybe.

A műanyag redőny kivitelezésére lehetőség van úgynevezett külsőtokos valamint vakolható tokos megoldással. A vakolható redőnytok kívülről nem látható és a beépített redőnytok a nyílászáró üvegfelületére sem fekszik fel. Ez a redőnytípus az újonnan épülő házaknál elterjedt, ugyanis a tervezés során figyelembe kell venni az áthidalók helyének kialakítását.

A redőnytokba lehetőség van a megrendelő kérésére szúnyogháló beszerelésére, amely a redőnytől függetlenül mozgatható, ezáltal esztétikusabb megoldást kínál, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt mobil szúnyogháló.

Aluredőny

A redőnyök másik fajtája az aluredőny, amely egy magasabb minőséget képvisel az árnyékolástechnika piacán. Ahogy a nevéből is sejthető, minden alkatrésze alumíniumból van, ezért rendkívül időtálló.

Tulajdonságai közül a legfontosabbak, hogy kiváló hő és hangszigetelő, tökéletes színtartó és hosszú élettartamú. A stabil kamrás lefutó tökéletesen vezeti a redőnylécet, ezáltal stabil, erős keretet és tartást biztosít. A redőnylécek hengerelt eljárással készülnek és szigetelő habbal töltöttek, ezáltal kiváló hő- és hangszigetelő. A redőny tengely rendszere fém golyócsapágyas kialakítású. Redőny lefutók gumibetétes kialakításúak ezzel csökkentve a redőnyléc rezgéseit

Mind a redőny tokozat és maga a redőny lécek is gazdag színválasztékban állnak ügyfeleink rendelkezésére.

A redőny működtetése két módon megoldható: manuálisan, gurtni segítségével, vagy motoros megoldással.

Az alumínium redőnyhöz, akárcsak a műanyag társaikhoz szintén rendelhető beépített szúnyogháló, amely a redőnytől függetlenül mozgatható és esztétikus látványt kölcsönöz.