06 70 630 9696
Készítés, javítás, szigetelés egy helyen!

Nyílászáró szigetelés

A régi, sok időjárási viszontagságot megért nyílászároknál nagy segítség lehet a svéd szilikonos bemarásos technológiával végrehajtott szigetelés. Előnye, hogy jóval olcsóbb a nyílászáró teljes cseréjénél, és akár 10 évig is hatásos lehet beáramló hideg levegő ellen.

A technológia lényege, hogy a keletkezett rés méretéhez igazítva kiválasztásra kerül a megfelelő átmérőjű szilikon gumi, amely 6, 8, 10, 12 mm ármérő nagyságban építhető be.  A szilikon gumi méretének kiválasztását követően a szigetelő profil helyét alakítjuk ki, vagy a nyílászáró tokjában vagy magán a nyílászárón, felsőmarógép segítségével. Az így keletkezett nútba kerül behelyezésre a szilikon profil egy speciális kézi behengerlő segítségével. A gumin lévő kis körmös lábak akadályozzák meg, hogy a gumiprofil elmozduljon a helyéről. A jól felhelyezett szigetelés a nyílászáró 10.000 nyitását követően sem változtatja meg alakját és helyét.

Ennek a módszernek a segítségével egy egyszerű és esztétikus megoldással megszűnik a légmozgás és a kintről beszűrődő zaj és por is jelentősen csökken. Nem utolsó sorban pedig megfigyelhető a légtér 2-4 °C-kal történő emelkedése és akár 15-20 %-os fűtési költség megtakarítást is elérhetünk.